Det du må tenke på angående digitale tjenester

 

Kilde: Pexels

 Det å handle på nett fra innland og utland har blitt stadig enklere, men et nytt marked har også blitt vanligere, og det er markedet for tjenester på nett. Denne artikkelen er for deg som er usikker på hvilke regler gjelder, og hva du kan forvente fra tjenesteleverandører på nett.

Digitale tjenester har tatt av

I løpet av det siste tiåret har antallet digitale tjenester steget eksplodert. De fleste av oss er sjeldent å finne uten mobiltelefonen i bukselomma. Dette åpner en verden av muligheter, der musikk, film og museeumsbesøk er mulig fra mobiltelefonen. Det har blitt normalt at man abonnerer månedlig på det som kan tenkes på som en inngangsbillett til et hav av innhold. Det gjelder samtlige aktører som tilbyr film og tv-serier, inkludert Netflix, Disney+, HBO Nordic og TV2 Sumo.

De fleste strømmetjenester innebærer et abonnement ser tydelig at det er viktig å tilby valg til kunden, og prisen varier ofte i sammenheng med antall brukere. Skal du ha flere brukere på en gang vil dette ikke være mulig med mindre du oppgraderer tjenesten. Du bør være obs på at abonnementstjenester trekker en månedlig sum fra kontoen, noe som betyr at du har rett til å beholde tilgang til tjenesten i inntil en måned etter siste betaling. Derfor kan det være lurt å vente til måneden nesten er omme før du oppgraderer.

Digitale tjenester gir deg frihet til å velge selv

Ofte gir digitale tjenester deg en smakebit på hva du kan forvente deg. Strømmetjenester gir deg ofte en gratis måned til å prøve tjenesten for å se om den passer deg. Disse blir man ofte med på ved å inngå en avtale der første månedssum trekkes direkte etter prøvetilbudet ender. Slike velkomsttilbud og prøveperioder er høyst vanlige hos digitale tjenesteleverandører, selv om disse kan se noe annerledes ut i forhold til hvilken tjeneste det er snakk om. Hos spillbransjen ser du ofte at nye spillere kan motta tilbud mot at de oppretter en konto, enten det er mobilspill eller på konsoll. Liknende tilbud er også vanlige i iGaming bransjen og de som vil spille pengespill kan ofte motta gunstige bonuser mot at kunden velger nettopp dem som leverandør. I en full anmeldelse her kan du se hva et typisk nettkasino kan tilby deg som kunde. I tillegg til velkomsttilbud gir tjenester på nett deg en unik mulighet for å sammenlikne mellom de forskjellige aktorene. Det finnes et hav av nettsider som denne som viser de ulike kvalitetene hos hver aktør slik at du har frihet til å velge selv.

Digitale tjenester gjør det lett å få hjelp

For å forhindre at noe skal gå galt er det i følge EU og forbrukerrådet verdt å sjekke at du er på den riktige nettsiden. Svindlere kan lett villede kunder med falske lenker og tilbud som er for gode til å være sanne. Vær obs, og om noe går feil hos den faktiske leverandøren kan du trøste deg med hjelpen av gode hjelpe-sider med oversiktlig informasjon om hvem du bør kontakte og hvordan. De aller beste tjenestene opererer med kundeservice 24/7, noe som er vanlig i iGaming bransjen, men mindre vanlig hos for eksempel strømmetjenester – med mindre du ikke er så nøye på hvilket språk du må snakke. De færreste tjenester tilbyr faktisk norsk kundeservice døgnet rundt, men som oftest er det mulig å sende de en melding.

Kilde: Unsplash